Testimoniale

Pentru mine, pentru soțul meu Teodor Vasiliu și pentru familia mea, Festivalul «Crizantema de Aur» este o parte a sufletului nostru. Este oaza noastră de poezie, de melodie, de gingășie, pe care o iubesc și o respectă toți aceia care slujesc romanța românească.

Într-o lume artistică debusolată, care-și uită adesea menirea estetică, Festivalul Național «Crizantema de Aur» de la Târgoviște oferă în fiecare an, inclusiv prin pilda longevității sale, noi repere de armonie, poezie, tandrețe și noblețe, asociate inspirat cu numele unei flori pe cât de suave, pe atât de rezistente la intemperiile vremii și ale vremurilor.

La mulți ani, Crizantema de Aur!

Alina MAVRODIN

Ce e romanța?
Este, desigur, melodie,  melodie izvorâtă din doina şi baladele noastre străbune. Este, apoi, poezie, poezie de dragoste, dar și pastel, cu versuri generoase și… muzicale. Dar, mai presus de toate, este trăire, expresie a sufletului, acel sentiment numit DOR, cuvânt de negăsit în alte graiuri ale lumii. Da, romanţa este DOR, cuvânt care înmănunchiază iubirea, dorinţa, tristeţea, dar şi speranţa.
Iubesc romanţa aşa cum iubesc adevăratul suflet al românului.

Felicia FILIP

Romanța este un gen muzical aproape de inima familiei mele, a tatălui meu, în special. De aceea, invitația de a susține un recital la Crizantema de Aur a fost o mare bucurie pentru mine. Pe scena acestui festival au urcat unii dintre cei mai talentați și iubiți artiști romani precum Ioana Radu, Ileana Sărăroiu, Angela Moldovan sau Gică Petrescu.

Horia BRENCIU

Pentru mine, „Romanța” înseamnă hrana sufletului. Mai înseamnă un minunat gen al muzicii românești și înseamnă „Crizantema de Aur” de la Târgoviște. Romanța înseamnă copilăria mea, mama fredonând cu o voce limpede și melodioasă „De-aș fi vântul cu miresme parfumate”, înseamnă tinerețea mea, când nimeni nu înțelegea cum de o fată tânără poate cânta Romanțe (doar eu trăiam fiecare vers, lăcrimam la gândul iubirilor pierdute și fredonam cu pasiune tristele refrene).

Daniela VLĂDESCU

Sari la conținut