Comunicat de presă – Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 56-a, 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Ref.: Campanie națională de Preselecții, în perioada 10 mai – 25 iunie 2023, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 56-a, Târgoviște

 

Vă facem cunoscut că în perioada 19-21 octombrie 2023 se va desfășura în municipiul Târgoviște cea de-a 56-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Organizatori: Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița,

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.

Tema ediției: „Romanța este dor” -  promovează valorile identitare românești.

În acest context, organizăm preselecții, astfel:

1.Pentru Concursul de Interpretare :

- Constanța, preselecţie regională - sâmbătă, 20 MAI 2023, ora 11.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța (Sala Studio)
-        Iași,        preselecţie        regională        -        vineri,        26        MAI        2023,        ora        11.00, Casa de Cultură a Studenților Iași (Sala Azur)
-       Târgoviște,       preselecție       regională       -       vineri,       02       IUNIE       2023,       ora       11.00, Muzeul „Casa Romanței” Târgoviște
- București, preselecţie regională - vineri, 09 IUNIE 2023, ora 11.00, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” București
- Brașov, preselecţie regională – sâmbătă, 17 IUNIE 2023, ora 11.00, Filarmonica Brașov, Sala mică
- Craiova, preselecţie regională - vineri, 23 IUNIE 2023, ora 12.00, Filarmonica „Oltenia” Craiova
- Preselecție online - vineri, 30 IUNIE 2023, ora 11.00, pentru concurenții din Republica Moldova, din Diaspora și din alte zone ale României în care nu au avut loc preselecții.

 

  1. Pentru Concursul de Creație:

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Moldova vor participa la pregătirea Concursului de Creație, prin organizarea preselecției naționale a romanțelor înscrise în competiție. Preselecția națională va avea loc în perioada 25 - 30 iunie 2023. Documentele de înscriere și romanțele în primă audiție trebuie trimise până la data de 25 iunie 2023, conform Regulamentului oficial al festivalului.

Ediția a 56-a a Festivalului „Crizantema de aur”, care se va desfășura în perioada 19-21 octombrie 2023 la Târgoviște, va fi structurată pe patru mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație; Concerte, Recitaluri extraordinare şi Evenimente asociate. Secțiunea evenimentelor asociate festivalului include:

*Programul Național de Concerte „Romanțele dorului”, realizat în România și în Republica Moldova;

*Programul „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”;

*Lansări editoriale și discografice;

Evenimentele asociate festivalului vor avea loc în zone istorice din România și Republica Moldova, în perioada octombrie – decembrie 2023, inclusiv la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște - spațiu muzeal unic în România.

Regulamentul Oficial al Festivalului, fişele de înscriere, detalii şi alte informaţii suplimentare sunt postate pe site- ul www.crizantemaaur.ro şi pe site-ul www.cetatearomantei.ro.

Parteneri media: TVR, Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR; Cotidianul „Ultima oră”; Radio Prodiaspora

Sfârșitul comunicatului de presă

Persoana de contact:
Alina Mavrodin Vasiliu,
Director artistic al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de
Aur” Târgoviște, ediția a 56-a, 2023.
Tel.: 0722/335.013. E-mail: cetatearomantei@gmail.com

 


Documentul oficial poate fi accesat aici: COMUNICAT CRIZANTEMA DE AUR 2023 (.pdf, 213 kB)


Comments are closed.

Sari la conținut