Silviu BIRIȘ

Silviu BIRIȘ
Actor, prezentator

Pentru Festival:

Este o minune, o bucurie, un vis împlinit! Mă înclin cu recunoștință în fața acelora care au cultivat romanța și au crescut-o cu grijă, dragoste și răbdare, la Festivalul "Crizantema de Aur!". Pentru mine este o onoare să fiu pe această scenă unică, în calitate de prezentator. Să fiu martorul unei performanțe naționale de cea mai înaltă ținută. Să fiu în cetatea romanței trei ani consecutiv: Un privilegiu de nerefuzat.

Mesaj Romanța:

"Frumusețea va salva lumea", spunea Feodor Dostoievski. Iar romanța este parte a ei. Mă întreb : din ce s-o fi născut această muzică?! Și îmi vine în minte un singur răspuns : din suflet. Iar sufletul vine de sus, de la Dumnezeu! Așa că fii binecuvântată, Romanță! Parafrazând un cântec celebru, aș mai spune atât: „Romanța, eterna poveste. Nu întreba cine este și ascult-o mereu".


„Am crescut fredonând celebrele refrene ale romanțelor. Am ascultat fermecat marile voci care dădeau viață acestor prețioase creații muzicale. Am râs și am plâns împreună cu ele. Și nu îmi este deloc rușine cu asta. Dimpotrivă! Fără romanță aș fi fost mai sărac. La mulți ani, «Crizantema de Aur»! Să înflorești în fiecare an și să bucuri milioane de români.
Tânără generație: Să nu îți fie rușine cu muzica țării tale!”

Comments are closed.