Alexandra VELNICIUC

Alexandra VELNICIUC
Actriță, prezentator TV

Pentru Romanță:

Nimic nu e mai aplaudabil decât continuitatea şi determinarea în apărarea valorilor naţionale, acelea care ne conturează identitatea, aşa cum face, alături de alte resurse neaoşe, româneşti - ROMANŢA. Iată: cu credinţa în forţa ei, a romanţei, cu dragoste, cu grijă şi dăruire, Festivalul Naţional de Romanţe "Crizantema de Aur" a ajuns să sărbătorească anul acesta jubileul. Poate că organizarea lui a avut uneori un parcurs sinuos, dar rezultatele obţinute, bucuria adusă în sufletul publicului, dar şi a participanţilor - concurenţi, compozitori, instrumentişti, membri ai juriului deopotrivă, toate au făcut ca acest ferment creat timp de câteva zile în fiecare an, în jurul romanţei, să ne îmbogăţească spiritul şi să ne dea forţă pentru a merge mai departe, până la următoarea ediţie.

Deşi îmi place mult să ascult muzica romanească, trebuie să recunosc că mă surprind, din cauza faptului că accesul la romanţă nu e facil, că nu ascult des acest balsam pentru suflet. Romanţa nu e difuzată şi e păcat, pentru că poate nici un alt gen, nu surprinde mai fidel sufletul şi spiritul românesc. Tovărăşia ei, pentru mine înseamnă liniştire, repunerea în ordine a gândurilor, a valorilor. Repoziţionarea faţă de problemele diurne. Da. Romanţa este acea oază de bine de care cu toţii avem nevoie și la bine și la greu. Trebuie doar să o descoperim şi să o iubim.

Pentru Festival:

Mă bucur şi mă onorează să fac parte din istoria acestui longeviv festival, participând la câteva ediţii ale sale cu credinţa fermă că romanţa trebuie apreciată, iubită şi răspândită aşa cum Portugalia îşi respectă şi promovează Fado-ul, Franţa - chansoneta şi Italia- canzoneta. La Mulţi Ani Festivalului Naţional de Romanţe "Crizantema de Aur" alături de care voi fi mereu cu inima deschisă.

 

 

Comments are closed.