Orchestre și instrumentiști la Crizantema de Aur 2015

Și în acest an, concurenții și invitații vor fi acompaniați de profesioniști. Virtuozitatea este cuvântul definitoriu al orchestrelor invitate. Spectatorii vor fi încântați de măiestria instrumentiștilor prezenți la Crizantema de Aur.

Dan ARDELEAN

Orchestra “ROMANTICII”, dirijată de Dan ARDELEAN, participă, deja, de aproape un sfert de veac la prestigiul Crizantemei de Aur, acompaniind, de-a lungul timpului, concurenții, invitații și secțiunea de creație. Anul acesta, Romanticii îi vor acompania pe concurenți. Dan ARDELEAN a înregistrat discuri de muzică uşoară românească la casa ELECTRECORD, a participat la finala Concursului internaţional al cântecului de la Tokio (1980) ca dirijor şi compozitor și a luat parte la numeroase turnee muzicale internaționale.

Ștefan CIGU este dirijor și director artistic al orchestrei „Dor românesc” a Consiliului Județean Bistrița. Orchestra condusă de dirijorul Ștefan CIGU a onorat ani de-a rândul scena Festivalului „Crizantema de Aur” de la Târgoviște, acompaniind atât soliști, cât și invitați în recital. În ultimii ani a participat la marile festivaluri din România: „Cerbul de Aur” Brașov, „Mamaia”, „Callatis” - Mangalia, „Maria Tănase” și „Maria Lătărețu”. Pentru maestrul Ștefan CIGU, Festivalul „Crizantema de Aur” înseamnă multe file de succes în albumul personal și profesional. Împreună cu soția sa, Matilda PASCAL COJOCĂRIȚA, a desfășurat în ultimii ani o impresionantă activitate discografică.

Ștefan CIGU
Valentin ALBEȘTEANU

Valentin ALBEȘTEANU - vioară
S-a născut în Bucureşti la 18 august 1975. Este fiul cunoscutului violonist, dirijor și solist vocal Ion Albeșteanu și al solistei de muzică populară Tița Ștefan. A concertat în prezența unor mari personalități ale lumii cultural-muzicale din țară și străinătate:(dirijorul Zubin Mehta, pianistul și dirijorul Daniel Barenboim, soprana Angela Gheorghiu, pianistul Dan Grigore, compozitorul Vladimir Cosma, Ioan Holender, directorul Operei din Viena).

Valentin CUCU - pian
Din anul 2007, alături de violoniștii Valentin Albeșteanu și Andrei Racu, susține recitaluri permanente în prestigioase restaurante bucureștene: Carul cu bere, Taverna Sârbului, Hanul berarilor și Trattoria Buongiorno. A făcut parte, alături de Valentin Albeșteanu, din distribuția spectacolului "Menu - vioară... o poveste".

Valentin CUCU

Comments are closed.