Lansare de carte Teodor Vasiliu: “Istoria Crizantemei de Aur”

În prima zi a Festivalului Național de Romanțe "Crizantema de Aur" - Târgovişte, 2015, Teodor Vasiliu a lansat ”Istoria Crizantemei de Aur”.

Cartea are 751 de pagini în care sunt prezentate toate ediţiile festivalului Crizantema de Aur de până acum, interviuri, ”portrete” ale marilor artişti participanţi de-a lungul timpului la festival. De asemenea, sunt prezentaţi laureaţii festivalului de la ediţiile 1968-2014. Cartea este completată cu o serie de fotografii alb-negru și color.

carte-crizantema-vasiliu-02

”Dacă vă spun doar că m-am plimbat, de multe ori, la braţ cu regina romanţei, Ioana Radu, prin Târgovişte şi că aceasta îmi vorbea cum numai mama o mai făcuse, că am recitat ‘Trubadurul’, acompaniat de Nicuşor Predescu cu vioara-i fermecată, vegheat de lacrimile de emoţie ale marilor artişti prezenţi în juriu, că am fost apropiat maeştrilor George Sbârcea şi Ion Vasiliu…”, spune autorul în preambulul cărţii, într-un articol intitulat ”Din dragoste pentru ‘Crizantema de Aur’ şi la ediţia din 2015”.

carte-crizantema-vasiliu-03

Cartea, în ediţia revizuită şi adăugită, a fost lansată, în foaierul Teatrului Tony Bulandra, prezentatorul evenimentului fiind Octavian Ursulescu.Comments are closed.