Distincţii de Onoare din partea CNR UNESCO

Doamna Iris Constantin, reprezentanta Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, a înmânat câte o Distincţie de Onoare Primăriei şi Consiliului Local Municipal Târgovişte, primită de domnul Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa, primită de domnul Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Apoi, Virginia Meheş, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO, a înmânat domnului Teodor Vasiliu – preşedintele Centrului Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei” din Târgovişte distincţia Premiul Special „Crizantema de Aur”, pentru monografia unică „Istoria Crizantemei”.

Cristian Daniel Stan, primar Târgovişte: „Mulţumesc foarte mult, este o mare onoare pentru noi ca această ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare Crizantema de Aur să se desfăşoare sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Este o distincţie care ne onorează, dar în acelaşi timp ne obligă şi vom face tot ce putem pentru ca ediţiile viitoare ale să se ridice la înălţimea acestei diplome de excelenţă”.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD: „Ne simţim excelent. Sunt încântat să fiu alături de dumneavoastră în această seară. Această diplomă de excelenţă vine să recunoască munca nu doar a noastră, a celor de astăzi, dar şi munca a 49 de generaţii... care au trudit pentru acest festival. Avem obligaţia ca anul viitor să organizăm o ediţie jubiliară, sunt 50 de ani, şi sper să avem ocazia să înscriem Crizantema de Aur în patrimoniul imaterial al UNESCO”. La primirea diplomei pentru monografia „Istoria Crizantemei de Aur”, Teodor Vasiliu a avut un mesaj scurt şi cu tâlc, desprins din poezia marelui Lucian Blaga: „Se pare că strămoşi care au trăit în alte vremi vin, vin să-şi trăiască mai departe în noi viaţa netrăită. Mulţumesc UNESCO!”.

Comments are closed.