„Crizantema de Aur” 2015 se desfăşoară într-un decor de factură japoneză

În această seară debutează, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, Festivalul Naţional „Crizantema de Aur”, ajuns la ediţia cu numărul 48. Practic, municipiul Târgovişte va fi pentru următoarele trei zile „Capitala romanţei româneşti”. Abonamentele au fost epuizate în primele două zile de la punerea în vânzare.

decor-crizantema-1

Mihai Constantin Ranin – directorul Teatrului Tony Bulandra a vorbit, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu primarul interimar al municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan, preşedintele juriului – maestrul Voicu Enăchescu şi jurnalistul Horia C. Deliu, despre eforturile depuse pentru a se asigura succesul acestui eveniment cultural de excepţie, de altfel cel mai lung festival muzical care se desfăşoară în România, fără întrerupere, de aproape o jumătate de secol.

decor-crizantema-2

Crizantema, știți cu toții, își are originile în Japonia, de aceea am gândit acest decor de factură japoneză – pod roșu, pești (carași). Decorul din sala de spectacol sugerează un interior romantic, plin de căldură. Este pentru prima oară, după 2008, când, la realizarea decorurilor acestui festival, au muncit zi și noapte toți angajații teatrului, fiecare aducând idei care s-au materializat în ceea ce vedeți astăzi, aici.

MC Ranin.

Comments are closed.